Agenda app
02 jul / 21:00 / Večerov oder / Koncert
Red Five Point Star
Kawasaki 3P
Kawasaki 3P

RED FIVE POINT STAR

Uroš Grahek (vokal, kitara), Gašper Gantar (bas kitara), Janez Levec (bobni, tolkala), Janez Vratanar  (klaviature), Matic Titovšek (saksofon), Gal Kukovič (krilna trobenta)

ska-swing-punk 

Zametki Red Five Point Star segajo v leto 1998, ko sta bratranca Grahek v Trbovljah ustanovila punk rock trio. Skozi leta so RFPS zrasli v originalen sekstet , ki danes velja za eno najbolj izvirnih ska zasedb v Evropi, njihova mešanica ska, swing, reggae, surf in rockabilly elementov s pokončno punk držo pa zadnja leta navdušuje po celem svetu. Njihove melodije, predvsem pa izvrstni živi nastopi, so navdušili tudi frontmana The Toasters in glavo založbe ameriške ska mašinerije Roberta “Bucket” Hingleya, ki je leta 2010 RFPS povabil za predskupino na evropski turneji The Toasters, turneji pa je sledil še podpis pogodbe z ameriško ska založbo Megalith Records, kjer domujejo velika imena ska glasbe, kot so The Toasters, New York Ska-Jazz Ensemble, King Django, Mr. T-Bone itd. 

Red Five Point Star so od izida prvenca “In Color” vztrajno pletli svojo koncertno mrežo po Evropi, leta 2009 in 2010 pa nenehne turneje kronali še z izjemno uspešnima maratonskima turnejama v Južnoafriški Republiki, ki sta v delovanju benda pustili še dodaten pečat, letos pa po izidu plošče pridejo na vrsto še ZDA.

Red Five Point Star v letu 2011 čaka prelomno leto. Tretji studijski album RFPS je izšel maja 2011 pri založbi KAPA Records v Sloveniji ter junija 2011 pri ameriški založbi Megalith Records, ki je naslednica Moon Ska Records, največje ameriške ska založbe. Oktobra bo zdaji bo sledila ameriška turneja, v sklopu katere bodo ponovno spremljali The Toasters na njihovi turneji ob 30. obletnici nastanka skupine.

Diskografija:
Red Five Point Star, In Color (KAPA Records, 2005)
Red Five Point Star, Stepping Out (KAPA Records, 2007)
Red Five Point Star, Live! At Trnfest (KAPA Records 2010)
Red Five Point Star, Worst case Scenario (KAPA Records/Megalith Records 2011)



KAWASAKI 3P (CRO)

Tomislav Vukelić  (vokal), Demirel Pašalić (trobenta, vokal), Davor Viduka (kitara), Mario Borščak (bas kitara), Toni Babarović (kitara), Stjepan Jureković (boben), Igor Pavlica (trobenta), Luka Dominik (trobenta), Stipe Mađor (trobenta)

Kawasaki 3P je punk band, ustanovljen v Zagrebu leta 1993. V devetdesetih letih so z snemanjem demo posnetkov in nastopanjem v alternativnih klubih postali eden najbolj zanimivih zagrebških bandov. Igrali so na več festivalih in bili nagrajeni kot najboljši alternativni demo band na Hrvaškem.

Čeprav slovenski publiki še premalo poznan, se je zagrebški bend Kawasaki 3P v zadnjih letih prebil v sam vrh hrvaške rock scene – tako kar se tiče odziva publike kot kritikov, saj je njihov zadnji album Idu Bugari (2009) pobral vse pomembnejše nagrade: Porin – nagrada za najboljši album alternativne glasbe, Zlatna Koogla za najboljši album in bend leta, nagrado Indexi za najboljši rock album, komada Puta Madre in Ni Da Ni Ne pa sta zavzela 1. in 2. mesto na lestvici singlov Radia 101. Hkrati je bil album Idu Bugari neposredno po izidu najbolj prodajan domači album na Hrvaškem.


www.kawasaki3p.com, www.redfivepointstar.com