Agenda app
02 jul / 21:00 / Kino Udarnik / DJ večer
DamaRis
YooRonYaa

DamaRis

»Glasba je tisto, kar počnem na faksu, v službi in tudi v prostem času,« pravi DamaRis, ki jo že od nekdaj zanima vse v povezavi s kvalitetno ušesno terapijo. V otroštvu jo je pritegnil klavir, ki ji je omogočil nadaljnji študij na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer študira kompozicijo in glasbeno teorijo. 

Zanima jo veliko zvrsti glasbe, njena struktura in kako lahko glasba pripravi poslušalca do tega, da ji prisluhne. Tako so na njenem seznamu klasika, soul, funk, hip-hop, nedavno pa jo je pritegnila tudi elektronska glasba, predvsem drum'n'bass, ki jo je popeljal v svet produciranja in DJ-janja. 

Njeno vrtenje plat smo lahko poslušali na festivalu Magdalena, Pri zelenem zajcu, sodelovala je tudi s House Culture v Udarniku, kjer smo slišali predvsem liqud drum'n'bass z brazilskim in swing pridihom. V njene drum'n'bass sete zelo rada meša jungle, hip-hop in reggae. Začela se je ukvarjati tudi s produkcijo in v prihodnosti načrtuje tudi kakšen avtorski izdelek.



YooRonYaa

Kdo bi si mislil, da bo YooRonYaa pot vodila od igranja klarineta in saksofona, do številnih ur klikanja uboge miške in ustvarjanja glasbe ter seveda do premikanja plat na gramofonih?

YooRonYaa sebe vidi kot zbiratelja in ljubitelja raznovrstne glasbe. Toda najraje vendarle rola in producira drum'n'bass. Z glasbo se ukvarja ljubiteljsko, seveda pa je velika nagrada in veselje, če naleti na pozitiven feedback. Odločilen trenutek, ki ga je povezal z elektronsko glasbo je bil software ReBirth RB-338. Veselje do glasbe ga vleče naprej, drum'n'bass pa mu je všeč, ker prepleta toliko različnih stilov in vsebuje elemente funka, hip-hopa, reggaeja, brazilske sambe ter oddaja veliko poživljajoče energije.

YooRonYaa je v Mariboru vinile pognal že na festivalu Magdalena in dodal svojo malenkost pri snemanju 28. epizode House Culture v Udarniku.


soundcloud.com/damariska

www.yooronyaa.com

www.myspace.com/markvanj