Agenda app
02 jul / 22:00 / Jazzlent / Koncert, Priporočamo

Cyro Baptista (tolkala, glas), Brian Marsella (klavir,  klaviature, vokal), Shanir Blumenkranz (el. bas, kontrabas, oud), Tim Keiper (bobni, tolkala, kamel ngoni)

Sonični maestro Cyro Baptista je že najmanj 30 let eden najbolj iskanih tolkalcev na svetu, saj so si z njim želijo sodelovati prav vsi, od Herbie Hancoka, Laurie Anderson, Johna Zorna, do klasičnih virtuozov, kot denimo Yo-Yo Ma. Njegova nadžanrskost in sposobnost, da glasbo v trenutku iz šepeta prelevi v krik, ga delata edinstvenega.

Skupina se naslanja na brazilsko kulturno gibanje Antropofagia iz 1920-ih let, v katerem požrtija, ki jo četverica mojstrov servira priča o pretirani pestrosti glasbene mize, a jo rešuje zaokroženost okusov, začinjena z obilico humorja, ki obeta ne le glasbeno poslastico, temveč tudi težko čago. V njihovi glasbi ni vse prebavljeno, a več ko se poje, bolj je miza polna. 

Markatna figura Cyra Baptiste poskrbi, da Afrika, Brazilija, Evropa, Amerika, Azija, Americana, salsa, špageti vestern, Kuba, Arabski melos, gringo blues, swing in rock, country s klezmer lestvico, spoken word in funk ter nasploh tuturuti zvenijo kot globalni lunapark.

Koncert vam najtopleje priporočamo ne le v posluh, temveč tudi v ogled.

Za ogled koncerta potrebujete Popotni list ali dnevno vstopnico.


www.cyrobaptista.com



Video