Agenda app
02 jul / 20:00 / Dvorana Union / Koncert

Dušan Slaček (kitara), Jure Rogina (klarinet) 

Spored:

Hans Joachim Kaps (1942 - 2004): Scheherazade za klarinet in kitaro I, II, III, IV

Astor Piazzolla (1921- 1992) - prir. J. Rogina: Libertango

Harold Arlen (1905 - 1986): Over the Rainbow

Jaime M. Zenamon (1953): Luz y Sombra, op. 121

Astor Piazzolla – prir. J. Rogina:

Zgodovina tanga (L' Histoire du Tango)

Bordel 1900

Café 1930

Night-club 1960

Concert d'aujourd'hui

JURE ROGINA (1984) je svojo glasbeno pot  pričel leta 1993 v nižji glasbeni šoli »Karol Pahor – Ptuj« pri profesorju Damjanu Kolariču. Glasbeno gimnazijo je med letoma 1999 in 2003 obiskoval v Mariboru pri že omenjenem profesorju. V tem času je prejel več nagrad na tekmovanjih mladih glasbenikov Republike Slovenije: 1998 - 2. nagrada in zlata plaketa, 2001 -  bronasta plaketa, 2003 - srebrna plaketa. Po uspešno zaključeni maturi se je vpisal na »Univerzo za glasbo in upodabljajočo umetnost« v Gradcu, kjer ga je poučeval univ. prof. mag. Bertram Egger. Leta 2007 je z odliko diplomiral in januarja leta 2010 magistriral iz klarineta ter glasbene pedagogike. V času študija je sodeloval tudi s Simfoničnim Orkestrom KUG, European Master Orchestra, Simfoničnim orkestrom SNG Maribor … Dodatno se je izpopolnjeval pri svetovno priznanih slovenskih in tujih glasbenikih: Alojzu Zupanu - Slovenija, Mateju Bekavcu - Slovenija, Petru Schmidlu - Avstrija, Wenzlu Fuchsu - Nemčija, Geraldu Pachingerju - Avstrija, Pertu Forcherju - Avstrija, Jozsefu Baloghu - Madžarska, Norbertu Täublu - Avstrija. Je soustanovitelj komornega sestava kvarteta klarinetov »ClariArt«, s katerim koncertira v Sloveniji in tujini. Kot komorni glasbenik sodeluje z najrazličnejšimi komornimi zasedbami širom Slovenije, prav tako pa se predstavlja kot solist s samostojnimi recitali. Trenutno poučuje na Glasbeni šoli Beltinci.

DUŠAN SLAČEK (1988) je kitaro začel igrati z devetimi leti v glasbeni šoli v Gornji Radgoni pri Mariji Purnomo. Zadnji dve leti ga je učil mag. Samo Ismajlovič. Nato se je vpisal v Srednjo glasbeno in baletno šolo v Mariboru, kjer ga je učil prof. Sašo Lamut. Sedaj študira na akademiji v Gradcu pri profesorju Martinu Myslivećeku. Udeležil se je veliko poletnih šol kot so: poletna šola na Hvaru, trikrat na poletno šolo v Kopru ter dvakrat v Mikulovu na Češkem. Na mojstrskih tečajih je bil pri Anteju Čagalju, Tomažu Rajteriču, Thomasu Offermanu, Jensu Wagnerju, Lukaszu Kuropaczewskem ter Hubertu Kaepplu. Leta 2007 je od Srednje glasbene in baletne šole prejel
diplomo dr. Romana Klasinca za izjemne umetniške dosežke. Trenutno poučuje v Zasebni glasbeni šoli v Gornji Radgoni ter v glasbeni šoli v Beltincah. Prejel je tudi nekaj drugih nagrad in priznanj: zlato priznanje in 3. nagrado v disciplini kitarski duo z Ano Plej na državnem tekmovanju leta 2002, zlato priznanje in 2. nagrado v disciplini solo kitara na državnem tekmovanju leta 2003, bronasto priznanje na državnem tekmovanju v disciplini kitarski duo z Domnom Obilčnikom leta 2005, zlato priznanje ter 3. nagrado na Moerskem festivalu eta 2005, zlato priznanje in 2. nagrado v disciplini solo kitara na državnem tekmovanju leta 2006, zlato priznanje ter 2. nagrado na Moerskem festivalu leta 2006 ter srebrno priznanje ter 3 nagrado na Moerskem festivalu 2009.

Za ogled koncerta potrebujete Popotni list ali dnevno vstopnico.