Agenda app
01 jul / 21:00 / Večerov oder / Koncert
Svi na pod!
Zemlja gruva!

SVI NA POD! (SRB)

Bojana Vunturišević (vokal), Goran Milošević (bobni), Ivan Mihajlović (bas), Ivan Mirković (kitara), Jamal Al Kiswani (saksofon, flavta), Petar Rudić (računalnik)

So edinstven glasbeni kolektiv, ki intenzivno gradi na statusu polnokrvne koncertne atrakcije ter hkrati studijskega fenomena, ki ignorira žanrske oznake. Njihov poletni koncert v beograjskem Domu omladine so tako publika kot kritiki označili kot enega ključnih koncertov leta v Srbiji.
Z intenzivno uporabo prednosti elektronske glasbe dosegajo svež in precej močan indi pop zvok, v katerem pa najdemo tudi elemente trip hopa in duba.

Nase so Svi na Pod! opozorili na srbski glasbeni lestvici Jelen Top 10 listi s komadoma Boogie Woogie in Bez plana, z njima so postali band z največ tedni na dotični lestvici. K temu uspehu je pripomogel izbor Studia B, kjer so Svi na pod! proglasili za najboljši srbski band leta 2009. Letošnje leto pa je bend preživel kar nekaj tednov tudi na samem vrhu lestvice Radia B92. Svi na pod! so nastopili tudi kot predskupina pred francoskim duetom Air, ameriško zvezdo Juliette Lewis in pred britanskimi glasbenimi velikani Massive Attack v Skopju, nastopili pa so tudi na letošnjem festivalu Exit.

 

ZEMLJA GRUVA! (SRB)

Minja - Milovan Bošković (vokal), Zoe Kidah - Ana Janković (vokal), Konstrakta - Ana Đurić (vokal), Šobaja - Nebojša Anđelković (kitara), Niče - Miroslav Ničić (kitara), Đole - Đorđe Antić (pozavna), Konstantin - Konstantin Sotiroski (trobenta), Gerrit Kern (alt saksofon), Perica - Petar Milanović (saksofon), Hrnja - Ivan Hrnjiček (bas), Čohi - Vladan Čohadžić (bobni), Voja - Vojin Ristivojevic (klaviature, sampler)

Zemlja Gruva! so po izdaji prvega albuma "WTF is gruvlend?" največji band na glasbeni sceni Beograda.  Skupino sestavlja 12 glasbenikov, ki so hitro pridobili pozornost širše javnosti in glasbenih medijev.
Njihova posebnost je kombinacija glasbenih stilov in značilni zvok trobil, vtis pa naredijo tudi trije glavni vokalisti, ki se glede na način petja močno razlikujejo. Skupina je uspešna že več kot desetletje, nastopala pa je kot predskupina glasbenikom, kot so Prodigy, Punjabi MC, Kosheen, Capleton, itd.


www.myspace.com/svinapod, gruvlend.net