Agenda app
01 jul / 21:30 / Glavni oder na Dravi / Koncert, Priporočamo

Glasbena pot Jinxov se je začela v Zagrebu leta 1993, s koncertom v znanem klubu Saloon. Čeprav so takoj postali znani, je trajalo kar dve leti preden so Jinxi izdali svoj prvi album. Sextasy (1995) ni izdan v hrvaškem jeziku ampak v angleščini, kar je še dodatno pripomoglo k temu, da so Jinx postali zvezde takratne glasben scene.

Uspeh se je stopnjeval z vsakim albumom, a kakor skoraj vsi veliki, so tudi Jinxi razpadli in osem let po ustanovitvi razpustili zasedbo. Mogoče ste bili nekateri celo na njihovem koncertu leta 2001 v Križankah, ko pevka Jadranka Bastajić (Yaya) zaradi napada joka ni hotela priti na oder. Po tem incidentu je vodja Jinxov, Coco Mosquito (Goran Muratović) Jinxe za nekaj časa ˝posla na hladno˝.

Vendar ne za dolgo! Leta 2007 so Jinx naredili fantastičen come back z izdajo albuma “Na Zapadu”.

In tukaj je! Njhov zadnji studijski album "Diksilend", katerega lahko, poleg ostali uspešnic poslašate tudi na slovenskih odrih.

Jinx so retro pop skupina, ki so zadeli v pravem trenutku s pravo kombinacijo. Vedno bolj nostalgični glasbi sedemdesetih let so dodali le kanček pridiha sodobnosti in s tem osvojili srca mnogih.

Diskografija:
Sextasy (1995)
Second Hand (1997)
Pompei – Ljetna Ploča Katastrofe (1999)
Avantura Počinje (2001)
Na Zapadu (2007)
Diksilend (2010)


Za ogled koncerta potrebujete Popotni list ali dnevno vstopnico.


www.myspace.com/jinxhr



Video