Agenda app
01 jul / 19:30 / Jurčkov oder / Koncert

Edvin Fliser (vokal), Božo Čobec (klaviature, vokal), Vlado Bedek (kitara, bas), Srečko Kovačič (alt, tenor, saksfon, vokal)

Pevec, avtor in producent Edvin Fliser se je rodil leta 1947 v Šibeniku. Od leta 1954 pa živi v Mariboru, kjer se je šolal in končal študij na glasbenem oddelku PA Maribor.  Prepevati je začel v šestdesetih letih z mariborsko skupino Rdeči dečki, s katero so preigravali pop/rock tistega časa (Beatlese, Rolling Stonese in Spancer Davis Group, Shadowse, Elvisa, Toma Jonesa …).

Po kitariadi leta 1968 v Ljubljani, kjer je bil proglašen za naj vokalista, ga je RTV povabila na Slovensko popevko, kjer je s Privškovo in Košutovo »Tam, kjer sem doma« prejel 3. nagrado občinstva. Istega leta je v Beogradu osvojil še lovoriko za najboljšega mladega pevca Jugoslavije. Nagrade na festivalih so se vrstile in sicer na Slovenski popevki, Splitu, Opatiji, …

Vsi ti uspehi so mu odprli vrata tudi v mednarodni glasbeni svet, saj je gostoval tudi v tujini, kot solist (Rusija, Italija, Avstrija), ter z narodnozabavnimi ansambli Slovenski muzikantje in Alpski kvintet še v Nemčiji in Švici.

Z letom 1980, ob zatonu zlatega obdobja Slovenske popevke, se začenja njegova avtorska pot. Piše skladbe zase in za mnoge druge izvajalce, posebno poglavje pa je mentorstvo mladim (Sanja Mlinar, Patricija Diklič, Anita Kralj …).

Iz avtorskega opusa (preko 200 skladb) omenimo: Njej, ki sem jo ljubil, ki velja za eno najlepših slovenskih balad, uspešnice iz Narečne popevke: Moj Maribor, Dežela Štajerska, Še eno rundo daj, točajka, Od veselja se živi, Leto je dugo, živleje pa ne, Zvonovi za praznik, …

Tudi danes nastopa kot solist, kot gost različnih Big bandov in Pihalnih godb, pa z Rdečimi dečki in Pepel in kri.

Ob 40-obletnici glasbenega delovanja, je pri ZKP RTV Slovenija izšel novi dvojni album, z štiridesetimi izbranimi skladbami iz tega obdobja »Mojih 40 naj …«.

Ker nastajajo vedno nove skladbe, načrtuje nova snemanja. To pot z mediteranskim pridihom, ki ga spremlja od rojstva.

 


www.myspace.com/edvinfliser



Video