Agenda app
30 jun / 22:00 / Jazzlent / Koncert

Tony Malaby (saksofoni), Chris Cheek (saksofoni), Craig Taborn (klavir, klaviature), Chris Lightcap (kontrabas), Gerald Cleaver (bobni)

Le kadar se širokoustijo tisti, ki znajo tradicijo jazza pisati po svoje, si smejo nadeti ime kot je »Bigmouth«. Upravičeno: basist Chris Lightcap se namreč lahko pohvali s ključnim prispevkom k zvoku Regine Carter, Paquita D'Riviere, Shiele Jordan, Johna Scofielda, Toma Harrella in mnogih drugih. Obenem je smeli skladatelj, ki je spotoma še pianist in violinist, trenutno eno najbolj cenjenih imen v jazzu: medtem, ko si ga v zasedbah želijo imeti velikani tega žanra, je Lightcap z lastnimi albumi požel nagrade časnikov in revij The New York Times, Jazz magazine, Cadence, Village voice, All about jazz in številnih drugih - skratka vseh, ki uspejo zaznati velike talente, še preden postanejo prodajni artikli na vsaki polici. 

Bigmouth je ena bolj intrigantih zasedb iz New Yorka; njen bogat in homogen zvok je mogoč le zaradi izjemne zasedbe (kaj več o vsakem izmed njih velja izbrskati na internetu ali kjerkoli drugje). Morda velja izpostaviti Craiga Taborna, ki je pri reviji Downbeat že vrsto let zapored izbran med najboljše klaviaturiste sveta!

Chrisa Lightcapa si velja zapomniti, njegova slovenska premiera je le kapljica v morje uspeha še enega velikega glasbenika, čigar čas v resnici šele prihaja. A kot zmeraj v jazzu: lepo in dragoceno je biti pred časom.

Za ogled koncerta potrebujete Popotni list ali dnevno vstopnico.


www.chrislightcap.com



Video