Agenda app
29 jun / 20:00 / Dvorana Union / Koncert

Janez Podlesek (violina), Gregor Kovačič (klarinet), Ilonka Pucihar (klavir)

Gosta: Borut Zagoranski (akordeon), Benjamin Pirnat (kontrabas)

Spored:
Astor Piazzolla (1921 – 1992), prir. Gregor Kovačič:

Tangata Silfo y Ondina za harmoniko, klarinet, violino, klavir  in kontrabas)

Tangata

Fugata

Soledad

Wolfgang Amadeus Mozart (1756 – 1791), prir. Fazil Say, prir. Gregor Kovačič: Jazzy alla Turca za klarinet, violino in klavir

Astor Piazzolla, prir. Gregor Kovačič:

Las Cuatro Estaciones Portenas (Štirje letni časi)  za harmoniko, klarinet, violino, klavir  in kontrabas

Primavera Portena

Otono Porteno

Verano Porteno 

CLAVIMERATA je bila ustanovljena leta 1997 pod imenom Trio Mefisto. Izpopolnjevali so se pri priznanih profesorjih kot so Primož Lorenz, Primož Novšak, Henry W. Meyer, Martin Spangenberg in dosegli izjemno raven na področju komorne umetnosti. So dobitniki prve nagrade in zlate medalje na tekmovanju komornih skupin ˝Lovec-Šček˝ v Kopru. Za glasbene dosežke so prejeli študentsko Prešernovo nagrado. Slovenski javnosti so se predstavili s številnimi koncerti ter gostovali v Avstriji, Italiji, Nemčiji, Franciji in Izraelu. Sodelujejo s priznanimi slovenskimi umetniki kot so: Darja Švajger, Eva Hren, Marko Hatlak, Borut Zagoranski, Darko Kovačič, Bojan Maroševič, … Clavimerata redno sodeluje s priznanim slovenskim skladateljem Jakom Puciharjem, ki je za njih napisal več skladb in priredb. Prizadeva si, da bi svoj repertoar razširili z novimi skladbami napisanimi zanje (Jani Golob, David Beovič, Srečko Devjak). Snemali so za Radio Slovenija, Radio Maribor in izdali tri zgoščenke. 

GREGOR KOVAČIČ je študij klarineta  začel pri očetu in ga zaključil v razredu prof. Alojza Zupana na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Izpopolnjeval se je pri prof. Kalmenu Oppermanu v New Yorku in na povabilo L´Academie musicale de Villecroze sodeloval s Paul Meyerjem in Michel Portalom. Je udeleženec mojstrskih tečajev, ki so jih vodili Richard Stoltzman, Antony Pay, Alois Brandhofer in Jacques Di Donato. Vrsto let je igral v orkestru Opere SNG Maribor in orkestru Mariborske filharmonije, sedaj pa deluje kot pedagog na glasbeni šoli Ravne na Koroškem. Kot solist, član številnih evropskih mladinskih orkestrov in komornih ansamblov je nastopal po Sloveniji, Evropi, Bližnjem vzhodu, Severni Afriki in Severni Ameriki. Vedno bolj se posveča tudi dirigiranju. Zaključil je dirigentsko šolo vodstvom Jana Cobra.

JANEZ PODLESEK je diplomski in podiplomski študij končal na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Primožu Novšaku. Je dobitnik številnih nagrad na domačih in tujih tekmovanjih. Za glasbene dosežke je prejel Škerjančevo nagrado in dve študentski Prešernovi nagradi. Izpopolnjeval se je pri uglednih pedagogih kot so Leonid Sorokov, Helfried Fister, Ilan Gronich in Tomaž Lorenz. Je koncertni mojster orkestra Slovenske filharmonije in Komornega orkestra Slovenske filharmonije. Poučuje na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani in na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Sodeluje s številnimi priznanimi glasbeniki in koncertira doma in v tujini.  Kot član Komornega godalnega orkestra Slovenske filharmonije je prejel Bettetovo listino. 

ILONKA PUCIHAR je srednje glasbeno šolanje ob Prvi gimnaziji zaključila na SGBŠ Maribor pri prof. Janku Šetincu, diplomirala pa na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Tatjani Ognjanović. Kot solistka je zaključila študij klavirja ob spremljavi Simfoničnega orkestra RTV Slovenija in nastopila v abonmajskem ciklu koncertov Simfoničnega orkestra Mariborske filharmonije. Kot članica različnih komornih skupin je nastopala po domovini in gostovala v Nemčiji, Avstriji, Italiji, Franciji, Izraelu, Španiji in na Nizozemskem. Veliko pozornosti namenja pedagoškemu poklicu in se redno izobražuje doma in v tujini.  Zaključila je program usposabljanja za Willemsove učitelje in pridobila Willemsovo pedagoško diplomo. Je soavtorica klavirske začetnice ˝Moj prijatelj klavir˝.

Za ogled koncerta potrebujete Popotni list ali dnevno vstopnico.


www.clavimerata.com