Agenda app
29 jun / 19:30 / Jurčkov oder / Koncert

Alenka Godec (vokal), Miran Juvan (pianist)

Alenka Godec se je na svojo zdaj 23 let trajajočo pevsko pot podala leta 1988, ko je na Pop delavnici s skupino Cafe in skladbo Tvoja slavila trojno zmago. Od takrat je sicer profesorica nemščine nastopala z najbolj znanimi imeni iz sveta jazza- Big bandom RTVS, New Swing Quartetom Greentown jazz bandom in mnogimi imenitnimi solisti. Odlično se znajde tako v popu kot v jazzu in že od samega začetka gradi svojo pevsko kariero na značilni in prefinjeni interpretaciji, ki jo loči od drugih. Izdala je 9 samostojnih albumov. Poleg tega pa v sodelovanju z drugimi glasbeniki izdala še nekaj albumov s pridihom jazza in gospela. Udeležuje se tudi festivalov (Slovenska popevka, Hit festival, Melodije morja in sonca, Ema), ki so ji prinesli že vrsto nagrad. Večina le teh je prišla s strani stroke, ki pevki Alenkinega profila največ pomenijo.

Eno izmed sodelovanj pa se je zgodilo avgusta leta 1999, ko je v Križankah nastopila s Herbiejem Hancockom in z njim ter njegovo spremljevalno skupino pred polnim in navdušenim avditorijem zapela dve pesmi.

Velika sprememba pa je Alenko doletela leta 2000 na EMI, kjer je presenetila s popolno glasbeno in vizualno preobrazbo. To zadnje Alenkino obdobje je rodilo 2 albuma in sicer V meni je moč in že omenjen Mesto sanj. Oba sta pripomogla k še večji priljubljenosti te pevke, saj sta se oba albuma dobro prodajala.

Vse prodajne številke pa je presegel Alenkin prvi album slovenskih priredb So najlepše pesmi že napisane, ki je že več kot 2 leti na lestvici najbolje prodajanih albumov. Tudi nadaljevanje prvega albuma, torej So najlepše pesmi že napisane II je od izida decembra 2010 na prvih mestih najbolje prodajanih albumov v Sloveniji.  

V svoji zakladnici pesmi ima poleg svojih še vrsto slovenskih in tujih zimzelenih melodij, filmske glasbe, jazzovskih standardov in svetovno znanih pop skladb. Barvit šopek, s katerim Alenka lahko ugodi skoraj vsem, tudi tistim z najbolj zahtevnim okusom.

Alenka Godec ne želi biti ne diva, ne kraljica, ne princesa... Ona želi biti pevka v tistem najbolj pravem pomenu besede! 


www.alenkagodec.com



Video