• FESTIVAL LENT 2011 / PROGRAM / 

    ALEKSANDAR PERIŠIĆ (SRB) • NENAD DANILOVIĆ-NESHA BRIDGES (SRB) • NIKOLA SILIĆ (SRB) • SRĐAN DINČIĆ (SRB)

Agenda app
29 jun / 22:00 / Vetrinjski dvor / Stand-up
Aleksandar Perišić
Nenad Danilović
Nikola Silić
Srđan Dinčić

Aleksandar Perišić - Brez rokavic

Aleksandar Perišić je brez smisla za kar koli drugo, kot za humor. Z odliko je končal gimnazijo v Kraljevu, nato pa še pravno fakulteto, kjer je veljal za enega boljših študentov. Je otrok staršev intelektualcev, čeprav bodo sami rekli, da so ga našli nekje na poti. Po nacionalnosti – toleranten. Je igralec gledališča Kraljevo od leta 1998 in poliglot, ki zna izreči OK v sto svetovnih jezikih. Glede na to, da je izobčen iz že devete stranke, je postal apolitičen. Po seksualni opredelitvi – sumljiv. Seka drva že od sedmega leta. Zbira številke policijskih značk vseh policistov, ki so ga kdaj koli legitimirali in trenutno drži Guinessov rekord. Z obtoženim ni v nobenem sorodstvenem odnosu.

Nenad Danilović - Nesha Bridges

Nenad Danilović, alias Nesha Bridges (znan po pesmi in spotu Aj Riki Martine), se s stand up komedijo ukvarja od kar se je rodil, kot pravi sam. Prvi profesionalni angažmaji so nastali leta 2009, tako ste ga do danes lahko videli v beograjskih klubih: Villa Masca, Havana, Splav Sv. Nikola, Club Bordel... Pred kratkim je začel nastopati v eni najbolj gledanih srbskih oddaj in diaspori Ami G show na RTV Pink s svojimi impresivnimi nastopi. Nesha Bridges izvaja stand up komedijo, ki temelji na realnih zgodbah, v glavnem vezane na njegovo zgodnje življenje in prve izkušnje. Ukvarja pa se tudi s človeškim vsakdanom, njihovim značajem in psihologijo. Bridek humor in veliko imitacije sta tisto, kar Nesha prikaže v uri in pol. Zraven stand up komedije se ukvarja še s pisanjem besedil za narodno zabavno glasbo in je tako še bolj povezan z estrado. V vsakem primeru se boste nasmejali, ostali začudeni, pomislili boste da je njegovo delo genialno, ali pa ,da ste si ogledali največjo neumnost v življenju. 

Nikola Silić - Smeh na Silo 

Rojen leta 1983 v SFRJ, je osnovno šolo obiskoval v SRJ, gimnazijo v SRB in ČG, se vpisal na fakulteto v SRB in je ne namerava dokončati do naslednje državne spremembe imena, da ne bi prekinil tradicijo. Goji veliko ljubezen do komedije, večjo do piva, največjo pa do seksa, ampak sta prvi dve bolj poceni, pa še dlje trajata. Ukvarja se z video produkcijo, kjer ga različni diapozitivi njegovih strank navdihujejo tako za stand up nastope, kot željo da preneha delati v video produkciji, ker pivo ni zastonj! 

Srđan Dinčić - Hvala, ne bi bilo treba! 

Ko se je rodil je tehtal 3,5 kg, zdaj pa jih ima nekje 90. Torej je zelo napredoval. Smisel za humor je nasledil od babice, kdor pa ga je videl igrati nogomet, pa zna povedati, da je tudi tega nekoliko podedoval po njej. Ko je razmišljal o tem, kaj bi v življenju počel, so mu vsi svetovali, da naj posluša svoje srce. Tako je začel govoriti 'iz srca'. Verjame, da je humor najboljši in najlepši način, s katerim se lahko dokaže nedokazljivo, pojasnjevati tistim, ki ne želijo poslušati in pokazati tistim, ki ne želijo videti, ker se s sladkimi besedami pamet najbolje posoli. Ne mara narcisoidnih ljudi, ker ti bebci mislijo, da so lepši in pametnejši od njega. Dobro prenaša poraze, ne prenaša pa zmagovalce. Obožuje igro z besedami, včasih tudi z glavo.

Predstave bodo v srbskem jeziku.

Za ogled predstav potrebujete Popotni list ali dnevno vstopnico.


www.standup.si