Agenda app
28 jun / 20:00 / Dvorana Union / Koncert

Martin Belič (flavta), Klemen Bračko (violina, viola), Vojko Vešligaj (kitara)

Spored:

Klaus Wüsthoff (1922):Concierto de samba Samba Quica Samba Cubana Samba Braziliera 

Pascal Jugy (1964): Fantazija latina za flavto, violo in kitaro 

Sergio Assad (1952): Zimske impresije za flavto, violo in kitaro The Frozen Garden Blue Solitude Fire Place 

Jose Manuel Lezcano (1960): Kubanske skice Guaracha Nevada Una Ventana de Estrellas Miami Merengue

VOJKO VEŠLIGAJ, rojen leta  1978 v Celju, je glasbeno šolo obiskoval v Rogaški Slatini in Šentjurju. Srednjo glasbeno šolo je nadaljeval v Mariboru, kjer je končal tudi srednjo šolo iz kontrabasa. Šolanje je nadaljeval na Akademiji za glasbo v Ljubljani, prvo leto pri prof. Andreju Grafenaverju ter nato pri prof. Tomažu Rajteriču, kjer je leta 2002 z odliko diplomiral. Leta 2003 je pri istem profesorju zaključil podiplomski študij. Imel je veliko samostojnih recitalov in koncertov v različnih komornih zasedbah (kitara, flavta, violina, harmonika, kitarski kvartet AMARCORD, trio FUOCO). Kot solist je nastopil z Godalnim orkestrom Akademije za glasbo, Komornim orkestrom Amadeus, Godalnim orkestrom SGBŠ Maribor ter sodeloval pri izvedbi opere Astorja Piazzolle; Maria de Buenos Aires pod taktirko Pabla Zingerja. Nastopal je v različnih evropskih državah in pomembnejših glasbenih festivalih: Guitar Art Summer fest, Dani gitare, Kitarski festival Rust, Kitarski festival Sežana, GM oder, Jesenske serenade, Kitarski večeri v Unionu, Festival Lent, Tango festival v Idriji, Trebinjske letne večeri, Noč v stari Ljubljani … Snemal je za arhiv RTV-Slovenija. Leta 2003 je prejel Prešernovo nagrado za posebne dosežke Akademije za glasbo v Ljubljani. Sedaj poučuje kitaro na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor, tri leta pa je deloval tudi kot asistent na Akademiji za glasbo Ljubljana.

KLEMEN BRAČKO se je rodil leta 1980 v Mariboru, kjer je obiskoval tudi nižjo in srednjo glasbeno šolo (prof. Pal, prof. Peternel). Študiral je na Akademiji za glasbo v Ljubljani, v razredu prof. Primoža Novšaka. Nato se je izpopolnjeval pri prof. Pavlu Vernikovu in na seminarjih pri uglednih profesorjih: Polizoides, Košuta, Novšak, Akcag.  Kot solist je nastopil z Godalnim orkestrom Akademije za glasbo v Ljubljani, z orkestrom Glasbene šole Celje, z Mariborskim mladinskim godalnim orkestrom in orkestrom Glasbene šole v zavodu sv. Stanislava. Že kot študent je igral v zasedbi All Capone Štrajh Trio in številnih drugih komornih skupinah. Kot violinist in violist sodeluje v številnih komornih zasedbah in orkestrih: Godalni oktet Oktissimo, Academia Sancti Petri, Solisti Piranesi, Kvartet Akord (zgoščenka z Vito Mavrič), godalni kvartet Godalika (zgoščenka Time 2 start) ... Sodeluje tudi pri predstavah v ljubljanski Drami, kot substitut v profesionalnih orkestrih, na snemanjih za najrazličnejše glasbene skupine, veliko pa tudi snema za film in gledališče. 

MARTIN  BELIČ, rojen 1981 v Mariboru, je osnovno šolo in glasbeno šolo je sprva obiskoval v Rogaški Slatini, kjer ga je poučevala prof. Karla Škarpa – Polšek. Kasneje je nadaljeval šolanje na GŠ Slovenska Bistrica pri prof. Bojani Rojko. Po uspešno končani glasbeni šoli se je vpisal na  Glasbeno gimnazijo (Srednjo glasbeno in baletno šolo ) v Mariboru, kjer ga je flavto poučevala prof. Violeta Ozvatič. Leta 2000 je maturiral in opravil sprejemni izpit na Mozarteumu v Salzburgu. Njegovi mentorici sta bili prof. Irena Grafenauer in prof. Herta Mergl. V času šolanja je prejel več pomembnih nagrad na mednarodnih in državnih tekmovanjih. Izpopolnjeval se je pri znanih profesorjih: prof. Michael Martin Kofler (Celovec,  Avstrija ), prof. Draga Ažman (AG Ljubljana), prof. Matej Zupan (AG Ljubljana), prof. Irena Grafenauer (Mozarteum Salzburg ), prof. Herta Mergl (Mozarteum Salzburg), prof. Eckart Haupt (Dresden). Svet za glasbeno izobraževanje Republike Slovenije (TEMSIG) ga je izbral za  sodelovanje na Evropskem koncertu nagrajencev nacionalnih tekmovanj mladih glasbenikov Avstrije, Češke, Nemčije in Slovenije, ki je bilo leta 1999 v Slovenski filharmoniji v Ljubljani.  Maja 2003 je z odliko opravil malo diplomo (Erstes Abschnit) iz pedagoške smeri, leto kasneje pa prav tako z odliko malo diplomo iz koncertne smeri.  Maja 2006 je magistriral pri prof. Ireni Grafenauer in opravil sprejemni izpit za podiplomski študij v Salzburgu pri prof. Michaelu Martinu Koflerju, ki je solo flavtist Münchenskih Filharmonikov. Poleg izvajanja solističnih in dobrodelnih koncertov ter recitalov je snemal in koncertiral še z Godalnim  orkestrom Glasbene Gimnazije Maribor, Simfoničnim orkestrom Mariborske filharmonije ter s  Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija. Leta 2005 je na priporočilo prof. Irene Grafenauer igral v Simfoničnem orkestru Bavarskega radija (Bayerischer Rundfunk v Münchnu), kjer je nadomeščal  2. flavtista. Leta 2006 je v Salzburgu prejel  štipendijo Jehudin Menjuhin. Je tudi Zoisov štipendist in varovanec Ustanove Gallus, ki podpira mlade glasbenike. Leta 2007 je opravil avdicijo in postal 2. flavtist Münchenskih Filharmonikov.

Za ogled koncerta potrebujete Popotni list ali dnevno vstopnico.