Agenda app
27 jun / 18:00 / Oder Park doživetij / Koncert

Nastopajo: Katja Konvalinka in Nataša Krajnc (Bastiena), Edvard Strah in Martin Sušnik (Bastien), Matej Rotovnik (čarovnik Kolas)

Glasba: Margareta Gregorinčič (pianistka), Irina Milivojević (pianistka)

Režija: Katja Konvalinka

Scenografija: Ksenija Konvalinka

Produkcija: Čarobna dežela

Operno predstavo Bastien in Bastiena je skladatelj Wolfgang Amadeus Mozart napisal že pri dvanajstih letih in zanjo uporabil zgodbo o ljubosumju sprtih zaljubljencev, v kateri je polno zabavnih zapletov, živahne glasbe in hudomušnih napevov ter pravih čarovnij. Otroci s pomočjo čarovnika Kolasa na interaktiven in zabaven način spoznajo življenje skladatelja Wolfganga Amadeusa Mozarta. Čarovnik Kolas nato otroke s pomočjo pravih čarovnij popelje v svet opere Bastien in Bastiena.
Zaljubljena pastirica in pastirček Bastiena in Bastien se spreta, ko se bogata kraljična zaljubi v Bastiena. Tega je premamilo bogastvo, zato se je preselil na kraljičnin grad. Kljub razkošnemu življenju in velikemu bogastvu pa se Bastien strašno dolgočasi, uboga Bastiena pa se utaplja v solzah. V obupu se zateče k čarovniku Kolasu, ki med sovaščani uživa veliko zaupanje in spoštovanje. Čarovnik Kolas se odloči, da jima bo pomagal in s pomočjo neverjetnih čarovnij in njegovih pametnih nasvetov se Bastien in Bastiena spet zaljubita, Bastien pa je bogatejši za spoznanje, da denar ne prinaša sreče …

Najbolj gledana otroška predstava v sezoni 2010 – 2011!

Predstava traja 45 minut in je primerna za otroke od 3. do 12. leta starosti. 

Predstavo Bastien in Bastiena je podprlo Ministrstvo za kulturo.


www.carobnadezela.si/default.cfm