Agenda app
27 jun / 21:30 / Glavni oder na Dravi / Koncert, Priporočamo

Vlatko Stefanovski (kitara,vokal), Djoko Maksimovski (bas), Dejan Milosavljević (bobni), Vasil Hadžimanov (klaviature), Theodosii Spassov (kaval), Marko Ramljak (violina, vokal), Goran Bojčevski (klarinet)

Vlatko Stefanovski je rojen 1957 v Prilepu, Makedonija, v družini gledaliških igralcev. Kitaro igra od 13 leta naprej. V mladosti je ustanovil skupino Leb i sol, ki je postala ena večjih na bivši jugoslovanski glasbeni sceni. Zasedba je posnela 13 albumov in igrala po vsem svetu.

V zadnjih letih je Stefanovski napravil uspešno solo kariero. Prvi solo album Cowboys & Indians je pokazal njegov interes za različne glasbene smeri, od globokih etno korenin, preko ambientalnih atmosfer, pa vse do klasičnega rocka in bluesa.

Druga zgoščenka Sarajevo, je bila razprodana v rekordnem času, prihodek je Stefanovski v sodelovanju z Unicefom namenil Domu za decu bez roditelja.

Tretji CD je bil narejen za makedonski film Gipsy magic, režiserja Stoleta Popova. Stefanovski je napisal glasbo tudi za turški film Journey To The Sun, režiserja Yesima Ustaoglua, ki je leta 1999 prejel dve nagradi na Berlinskem filmskem festivalu. 

Na albumu Krushevo se Stefanovski pojavlja v akustično kitarskem duetu s svojim kolegom ameriško-jugoslovanskega porekla, Miroslavom Tadićem. V zadnji nekaj letih je po skoraj vsem svetu nastopal z vrhunskimi glasbeniki kot so Bojan Z., Theodosii Spassov, Gibonni, Manu Katche, Toni Levin in številnimi drugimi. 2008 je izdal solistični album Thunder From The Blue Sky. Na albumu med drugim gostuje tudi legendarni nizozemski kitarist Jan Akkerman.


Za ogled koncerta potrebujete Popotni list ali dnevno vstopnico.


www.vlatkostefanovski.com.mk



Video