Agenda app
27 jun / 21:00 / Večerov oder / Koncert

Jana Dolečki (vokal), Luka Pavić (kitara), Mladen Munivrana (bas), Josip Tocilj (klaviature), Grga Savić (saksofon), Igor Dorotić (trobenta), Krešo Linke (tolkala), Goran Plejić (boben)

Ustvarjalno osnovo skupine tvorijo štiri osebe, ki skupaj ustvarjajo avtorsko glasbo v hrvaščini, pod vplivom različnih glasbenih zvrsti in smeri. Da bi svoje nastope v živo naredili instrumentalno zanimive in dosegli polnost zvoka, svojo live zasedbo dopolnijo s prijatelji, ki so vrhunski glasbeniki. Tako v današnjo live zasedbo spadajo še Josip Tocilj, Grga Savić, Igor Dorotić in Goran Plejić.

Gin Cooler so bili med poslušalci vedno znani kot posebno doživetje v živo – njihov nastop namreč nudi odklon od strogo določenih glasbenih poti, začrtanih na studijskih različicah pesmi.

»Bossa nova, jazz, latin, world music, soul, blues, afro, funk, reggae … za nas je glasba svoboda izražanja, brez žanrskih omejitev, brez upoštevanja pravil in brez razmišljanja! Igramo, ker tako čutimo, povezuje nas želja po ustvarjanju glasbe in druženju, ne pišemo pesmi z namenom, ampak ker nam je to všeč. Ne obremenjujemo se z glasbenimi trendi in časom. Edino, kar nas zanima, je kakovost: naše vodilo je ustvarjati kakovostno glasbo!«


www.myspace.com/gincooler