Agenda app
26 jun / 21:30 / Glavni oder na Dravi / Koncert, Priporočamo

Uroš Perić je slovenski glasbenik, ki je postal znan po svojih odličnih interpretacijah skladb iz zlate dobe bluesa, soula in jazza. Med glasbeniki, ki so nanj najbolj vplivali je prav gotovo legendarni Ray Charles.

Uroš Perić je s svojimi nastopi do sedaj razgrel občinstvo na kar treh kontinentih, v Evropi, ZDA in celo Afriki.  Njegova ljubezen do glasbe se zrcali tako v interpretiranju Ray Charlesove glasbe kakor tudi v ustvarjanju lastnih skladb. Na njegovo petje, igranje klavirja in značilno pozibavanje se občinstvo vedno odzove z burnim aplavzom.

Glasbeno pot je pričel pri dvanajstih s preigravanjem in prepevanjem jazz standardov svetovno priznanih velikanov bluesa, jazza in soula. V sebi je odkril črnsko dušo Raya Charlesa, kar ga je pripeljalo do javnega nastopa in programa Tribute to Ray Charles, ki se je zgodil ne dolgo po njegovi  smrti leta 2004.

Najraje izvaja jazz, blues, soul, gospel in country skladbe. Nanj so najbolj vplivali legendarni Ray Charles, Nat King Cole, Aretha Franklin, Billie Holiday, Otis Redding, Hank Crawford, David Fathead Newman, Quincy Jones.

Je eden izmed redkih belopoltih pevcev z glasom črnskega jazz pevca. Aktiven je tudi kot skladatelj. Napisal je številne skladbe, med katerimi jih je veliko posnel na zgoščenke in jih tudi redno izvaja na koncertih.


Za ogled koncerta potrebujete Popotni list ali dnevno vstopnico.


www.urosperich.com



Video Video