Agenda app
26 jun / 21:00 / Kino Udarnik / DJ večer
Qunero
Root locus
GT DJ

QUNERO
(Ostgut Ton, Društvo Elektronika, Perfect Destruction Records)

Njegova največja glasbena strast je od nekdaj techno, ki ga navdihuje že skoraj celo desetletje. Toda v tem času je Qunero spoznal tudi prednosti mešanja različnih zvrsti in slogov. Svojo techno osnovo je tako popestril z melodičnimi vložki in komadi deep housa, tech-housa, elektra ter z drugimi počasnejšimi, a bolj razgibanimi podzvrstmi elektronske glasbe.

Svoje prve izkušnje z DJ-janjem si je nabral z vrtenjem glasbe v lokalnih klubih v Ptuju in okolici. Takoj po težavnejših začetkih v družbi digitalne tehnologije in računalnika, je prešel nazaj na gramofone in vinilke ter začel redno DJ-jati v klubu Elektronika.

Izražanje skozi glasbo je zanj način življenja in močno vpliva na njegov značaj. Quenero prisega predvsem na močne in udarne ritme ter izrazito digitalne zvoke progressiva, tech-housa in elektronike, ki jih je nedavno začel ustvarjati in komponirati tudi sam.



ROOT LOCUS

Z elektronsko glasbo se je srečal nekje pred desetimi leti in v njej takoj našel svoj način kreativnega izražanja. Zasvojila ga je predvsem elektronska podzvrst trance, prvi njegovi nastopi pa po začetkih z enostavnim softwarom in prvimi CD-playerji segajo v mariborsko Pekarno in sicer legendarno Hiško (zdaj imenovano Supernova), kjer je skupaj s prijatelji spravljal v trans plesa željne alternativce. Večina ga iz tistih časov pozna pod umetniškim imenom Robent.

Po začetnem, norem obdobju se je njegovo glasbeno obzorje začelo počasi širiti in poleg tranca se je začel spoznavati tudi z minimalom, deep housom in tech-housom. Odločil se je, da novih glasbenih obzorij ne bo mešal s starimi, zaznamovanimi s trancom, zato je pred tremi leti ustvaril novo umetniško ime Root Locus. Začel je s produkcijo tech-house glasbe in medtem izdal že dva lastna komada. Pod novim imenom in z novimi glasbenimi razodetji se bo premierno predstavil prav na Festivalu Lent.



GT DJ

Neskončno ljubezen do elektronske glasbe je začutil, ko je leta 2006 obiskal svoj prvi party v klubu Casablanca v Celju. Kmalu zatem se je odločil za nakup lastne DJ opreme in začetek klubske kariere. V letu 2007 se je pridružil organizacijski ekipi Overload, najprej kot PR-ovec, nato še kot DJ. Sprva se je posvečal izključno vrtenju electra, a je kmalu spoznal, da njegovi interesi sežejo precej globlje v podzemlje elektronike. 

Predlani je dobil prvo večjo priložnost, da svoje veselje in svoj talent pokaže širši množici v Celjskem Technoparku in Hali Golovec, kjer je s svojim DJ–janjem očaral mnoge ljubitelje elektronske glasbe in tudi organizatorja dogodka, ki ga je vzel pod okrilje in povabil k sodelovanju z ekipo KUD Technologia. Še istega leta poleti se je prijavil na DJ tekmovanje v Ambasadi Gavioli, kjer je v konkurenci šestnajstih DJ-jev osvojil prvo mesto

Po tem so se vrstili nastopi po festivalih in klubih kot so: Pleasure, Pulse Festival, Eco Festival, Hala Golovec, klub Pržan, Casablanca, Escape, Impulz, Terazza in mnogi drugi ... Prav tako je začel z organiziranjem manjših klubskih dogodkov v klubu Impulz in pubu Coffee Shop, kjer je eno leto nastopal tudi kot rezident DJ, trenutno pa je soorganizator dogodkov pod imenom Minimal Fever v celjskem klubu Terazza. Pred kratkim se je začel ukvarjati tudi s produkcijo lastne glasbe in že v Udarniku lahko pričakujemo nekaj svežih novitet, ki nikogar ne bodo pustile hladnega.


soundcloud.com/rootlocus/root-locus-spring-set-2011