Agenda app
26 jun / 21:00 / Večerov oder / Koncert
Popa Sapka
Green Frog Feet

POPA SAPKA (ROM)

Dima Bodarev (vokal, harmonika), Dani  (bas kitara), Baba (bobni in tolkala), Vologhea (klaviature), Mircea Radu (kitara, balalaika)

Popa Sapka je izvirna romunska pop punk, roots in ska zasedba, ki vas nikakor ne bo pustila ravnodušne. Dejstvo je, da ima glasba Popa Sapke specifičen zvok, ki po vsej Evropi privablja množice na nepozabno zabavo. Čeprav je zasedba relativno mlada, namreč ustanovljena je bila pred dvema letoma, deluje zelo homogeno in energično.

Glasba Popa Sapke, imenovana Balkan – pop- ska, je v glavnem pod vplivom balkanskih melodij in ritmov in je mešanica ska, pop, punk, reggae glasbe ter tudi tradicionalne ruske glasbe. Njihova besedila so produkt multikulturnega porekla članov skupine in predstavlja zanimivo mešanico angleškega, ruskega, romunskega in gagauškega jezika.



GREEN FROG FEET

Thomas Preissl (vokal), Rudi Dengler (kitara), Alexander Walter (bas), Toni Hirschberger (bobni)

Skupina Green Frog Feet so nedvomno ena najbolj obetavnih novih skupin. Tarčo zadenejo z dobro pripravljenim nastopom, stilom in pop-punk zvokom. Leta 2005 so prejeli nagrado MTV ROCKZONE za najboljši nov rock band »BEST NEWROCKER 2005« in so nastopali na znanem TRL odru. Leta 2007 so nastopali kot predskupina pevke P!NK v Nemčiji pred 14 000 obiskovalci, sicer pa so nastopali skupaj z mnogimi znanimi skupinami, kot so: Dog Eat Dog (USA), Jennifer Rostock (GER), Itchypoopzkid (GER), The Hives (SE), UK Subs (UK), The Exploited (UK) Sick of it all (USA), The Killers (USA), Beatsteaks (GER), NO USE FOR A NAME (USA), MOBY, H-Blockx (GER), Die Happy (GER), Donots (GER), Itchypoopzkid (GER), The Busters (GER), Such a Surge (GER), itd.

Diskografija:
“Sex, Frogs & Rock`n`Roll” (2001)
“SCORE” (2004)
 “11 ways to kill your idols” (2007)
 “On top of the bottom” (2009)


www.myspace.com/popasapka, ger.greenfrogfeet.de