Agenda app
26 jun / 22:00 / Oder Rotovž / Komedija

Igrajo: Nina Ivanič (Majda), Jernej Kuntner (Franci), Maja Martina Merljak (Viki), Ranko Babić (Erik)
Kostumografija: Emina Kaliman Ališić
Tehnika: Žiga Okorn
Scenarij in režija: Miki Bubulj
Boom teater

Kraj dogajanja: svetovalnica za pare
Viki je moderna emancipirana ženska 30-ih let, ki je vse bolj nesrečna in nezadovoljna s svojim starokopitnim fantom Erikom. Njeno nezadovoljstvo pripelje do varanja s poročenim moškim srednjih let. Erik ne vidi druge rešitve kot obisk zakonske svetovalnice.
V svetovalnici Viki in Erik končno izlijeta iz sebe vse kar ju moti in se s svojimi izpovedmi dotakneta tudi svetovalke Majde, ki z njuno pomočjo ugotovi kaj manjka njenemu zakonu. Tako splet okoliščin privede do številnih komičnih zapletov in še bolj šokantnega odkritja glede zakona svetovalke Majde.
Par spozna, da je varanje le začasen beg pred težavami in da so edina stalnica spremembe, ki se jih vsi tako zelo bojimo, Majda pa pride do spoznanja, da je preveč pozornosti posvečala problemom drugih zakoncev in premalo svojim.
Dan današnji smo priča razpadu vedno večjega števila zakonov, ker so vrednote med ljudmi zamenjale mesto ter postavile zakon in družino v ozadje. Predstava se na komičen način ukvarja z večnim bojem med moškimi in ženskami ter s pripadajočimi stereotipi, hkrati pa nam ponuja zabavno primerjavo med tradicionalnim in novodobnim zakonom. Gledalci bodo v predstavi našli odgovor tudi na marsikatero vprašanje glede njihovih medsebojnih odnosov. 

Dodatna vstopnina: 3 EUR


www.boomteater.com