Agenda app
26 jun / 23:30 / Mladinin oder / Koncert

Sebastijan Založnik (vokal), Marko Hlastec (solo kitara), Rok Satler (ritem kitara), Klemen Ribič (bas kitara), Tilen Marzidošek (bobni)

 

Njihov stil glasbe bi lahko opredelili kot groove-hardcore trash metal s priokusom močnega, energičnega vokala. Zgledujejo se predvsem po novodobnih (New wave) metal bendih kot so Killswitch Engage, Lamb of God, mnoge pa spominjajo tudi na legende svetovne metalske scene Pantero, predvsem zaradi odličnega vokala in kitarskih riffov. Precejšen delež njihovega repertoarja zavzemajo avtorske skladbe, katerim v zadnjem času posvečajo največ pozornosti ter časa in se za vsak komad maksimalno potrudijo, da zveni prepričljivo in udarno. Njihova glasba je nabita z energijo, hitrimi ritmi, dinamičnostjo in prepričljivimi riffi na kitarah. Na njihovem koncertu ne boste mogli ostati mirni, ker se za odrski nastop oziroma »stage performance« maksimalno potrudijo, saj je to pomemben del njihove pojave in samega nastopa. Posebej se lahko pohvalijo s 1. mestom na natečaju revije Maturant&ka in prihajajočo CD kompilacijo. Uvrstili so se v nacionalni predizbor za Rock Otočec 2007, v polfinale tekmovanja Live Award, finale pred izbora za Škisovo tržnico in na državnem tekmovanju za Zlato činelo osvojili 2. mesto.

Imeli so že preko 35 koncertov po Mariboru, Celju, Postojni, Murski Soboti, Slov. Konjicah in okolici, enega bolj odmevnega pa tudi v Gala Hali v Ljubljani. Nastopili so tudi na odmevnem festivalu Newcomer v Gradcu, kjer so zasedli 4. mesto in bili povabljeni na klubsko turnejo po Avstriji. Povabljeni pa so bili tudi na veliki oder Radia Rogla in nastopili pred večjo publiko na obletnici Radia Rogla. Nastopili so tudi kot predskupina Big foot mami, Šank Rock itd.  Skupaj s Chakro in še nekaterimi bendi izven naših meja so se odpravili na 14-dnevno klubsko turnejo na Norveško, kjer so nastopili na največjem festivalu v Trondheimu imenovanem Nattrock. Medtem pa so že razmišljali o snemanju EP-ja in se odpravili v studio s producentom Tomažem Rebernakom ter posneli 5 energičnih in dinamičnih skladb. EP je izšel oktobra 2008 in nosi naslov From anger to pain. Prav to pa jim je prineslo dodatno motivacijo in željo po uspehu. V njihovem obdobju ustvarjanja je prišlo do zamenjav 2 basistov s katerimi nekako niso našli skupnih interesov in imeli precejšnje težave z iskanjem novega, kar jim je vzelo veliko časa, ki bi ga lahko namenili koncertiranju. V začetku leta 2010 so jim bili odvzeti prostori za vaje, a Heretic so kljub temu vztrajali in skoraj do oktobra 2010 iskali prostore, kjer bi lahko izražali svojo ustvarjalnost, se družili in vadili. V začetku leta 2011 se je skupini pridružil dolgo iskan basist Klemen Ribič, mlad ambiciozen glasbenik. Pod njegovo producentsko taktirko trenutno nastaja nov izdelek, prvi album, ki ga snemajo v priznanem studiu SAE v Ljubljani. V prihodnosti pripravljajo klubsko turnejo po Sloveniji, spomladi pripravo novega materiala in singla, poleti pa priprava na snemanje njihovega prvega videospota.

 

Pravijo, da na mladih svet stoji in okoli njih se metal vrti, zato upajo, da bodo z nadaljnjim trdnim delom dosegli svoje sanje. »Hell yeah…!« Mi gremo »headbangat!

 

 

 

Za ogled koncerta potrebujete Popotni list ali dnevno vstopnico.


www.myspace.com/her3tic