Agenda app
26 jun / 22:00 / Jazzlent / Koncert, Priporočamo
Darryl Jones
Jean Paul Bourelly
Will Calhoun

Jean Paul Bourelly (kitare), Darryl Jones  (el. bas), Will Calhoun  (bobni)

Kaj poreči ob takšni zasedbi? Jean Paul Bourelly je kajpak samosvoj mojster robatega in surovega čikaškega bluesa in zato iskan partner takšnih velikanov kot so denimo Miles Davis, Pharoah Sanders, McCoy Tyner, Elvin Jones in Casandra Wilson.

Njegov prijatelj iz mladostnih let Chicaga, basist Darryl Jones je eden ključnih basistov našega časa: s svojim zvokom je bogatil skupine Petera Gabriela, Stinga, Milesa Davisa, leta 1994 pa je nadomestil Billa Wymana v najbolj uspešni rock skupini vseh časov, legendarnih The Rolling Stones, katerih član je še danes.

Z Grammyem nagrajeni, mnogokrat kot »best drummer« imenovani bobnar Will Calhoun je član edinstvenih Living Colour in je sodeloval z glasbeniki, kot so B.B. King, Wayne Shorter, Public Enemy in neštetimi drugimi, ki cenijo njegovo masivno, a obenem inteligentno soigro, ki vselej navduši občinstvo.

Black Stone Raiders bodo na premiernem in ekskluzivnem slovenskem nastopu zažgali svojevrstno predstavo na meji med bluesom, rockom in funkom na način, kot ga doslej še niste slišali.

Dodatna vstopnina: 3 EUR.


blog.bourelly.de

www.darryljones.com

www.willcalhoun.com

 



Video