Agenda app
25 jun / 19:30 / Jurčkov oder / Koncert

Andrej Guček (kitara, vokal), Dani Bedrač (kitara, vokal), Jani Kovačič (kitara, vokal), Duo Katarina Juvančič & Dejan Lapanja (kitara, vokal)

Slovenski kitarist in kantavtor Andrej Guček je član glasbenih skupin Hiša, Bluestrea in Peaceful riders, nastopa pa tudi kot samostojni glasbenik in kantavtor. S skupino Hiša je do leta 2006 kot avtor glasbe in besedil objavil osem plošč. Leta 2010 je izdal prvo samostojno ploščo z naslovom Temne zore. 

Jani Bedrač je pesnik, glasbenik in kantavtor, v zadnjem času pa tudi eden od urednikov žalske književne revije Vpogled. Je tudi bivši vodja nekdanje, zdaj že legendarne skupine Kladivo, konj & voda. Trenutno nastopa v skupini Aletheia. Izdal je več kot deset nosilcev zvoka, štiri pesniške zbirke in en krajši roman.

Jani Kovačič je pisatelj, pesnik, vokalist, skladatelj, kitarist in kantavtor. Njegovi glasbeni nastopi segajo v leto 1976. Po bogatem klubskem nastopanju je leta 1980 sledil prvi album Ulica talcev. Producent albuma je bil Marko Brecelj. Še danes v svetu glasbe odmevajo njegove skladbe Hokaido, Škoflca, Žare Lepotec, Otroci samohranilk in Delam kot zamorc.

Katarina Juvančič in Dejan Lapanja, nedavno nastali folk duo je na slovenski glasbeni sceni svoj preboj naredil konec leta 2009, ko sta se s punkfolk skladbo Uej Uej (Magdalenca) uspešno predstavila na natečaju Vala 202. Katarina upesnjuje bogat izpoveden svet ženskih sentimentov ter gradi most med sodobnimi trendi in arhaičnimi ljudskimi načini pesnjenja. Aranžmajsko piko na i pa postavlja njen odrski kompanjon, vsestranski glasbenik in producent Dejan Lapanja, ki se je kalil v odmevnih slovenskih skupinah Olivija in Bast. Trenutno nastopa s skupinami Vasko Atanasovski trio, Mljask ter Salamandra Salamandra.


www.myspace.com/kantfest



Video