Agenda app
25 jun / 21:30 / Glavni oder na Dravi / Koncert, Priporočamo

Ricardo Luque (vokal), Hrvoje Rupčić (konge,vokal), Davor Križić (trobenta), Nenad Grahovac (pozavna,vokal), Mario Igrec (kitara), Mario Penton Hernandez (klaviature,vokal), Jurica Štelma (kontrabas), Zdravko Tabain (bobni,timbale), Mladen Hrvoje Ilić (bongi)

Edinstven in prepoznaven glasbeni stil energične skupine Cubismo temelji na afro-kubanskih ritmih. Razen salse in latino jazza se v njihovi glasbi čutijo vplivi jazza, hip-hopa, funka in rocka. Člani skupine prihajajo iz Hrvaške, Slovenije, Kube in Ekvadorja. Cubismo je vodilna skupina za to zvrst glasbe na Hrvaškem in v tem delu Evrope.

Skupina je do sedaj izdala že 6 zgoščenk in sodelovala s številnimi mednarodno priznanimi glasbeniki. Njihov CD Motivo Cubano je bil posnet na Kubi in s člani legendarnega Buena Vista Social Cluba. Yolanda Duke, ki je bila v tistem času pevka v  skupini Tito Puente Orchestra, se je pojavila kot gostja na CD-ju Viva la Habana. Cubismo redno sodeluje z Nelsonom Hernandezom, ki je eden izmed najboljših aranžerjev in producentov salsa glasbe v ZDA.

Cubismo je znan po kvalitetni glasbi in odličnih glasbenikih. Največje doživetje so njihovi koncerti in nastopi v živo, ki so polni eksplozivne in pozitivne energije.

Skupina je bila ustanovljena leta 1995. Njeno ime izvira iz skladbe Dizzy Gillespija Cu-bi Cu-bop, ki predstavlja eno od prvih prepletanj jazz-a, afro-Kubanske glasbe in drugih glasbenih stilov.


Za ogled koncerta potrebujete Popotni list ali dnevno vstopnico.


www.cubismo.com



Video