Agenda app
24 jun / 21:00 / Večerov oder / Koncert
Slon in sadež
Ana Pupedan

SLON IN SADEŽ ROKENROL ORKESTER

Jure Karas & Igor Bračič – Slon in Sadež (vokali in kitare), Matjaž Ugovšek – Ugo (bas), Rok Šinkovec (klaviature in harmonika), Rok Kovačič – Fish (bobni)

Glasbena zasedba, ki že leta spravlja ob živce ljudi s posluhom, njihove hčere pa ob dobro ime, je zvezda stalnica slovenskih glasbenih prizorišč - od festivalov, klubov ter živinskih sejmov do porok in pogrebov - Slon in Sadež rokenrol orkester je skupina, ki garantirano spravlja pokonci vse prisotne in psihično odsotne s svojo simpatično glasno rok glasbo, ki pa še vedno, na veliko žalost vseh pravih rokerjev, vključuje inteligentna in zanimiva besedila. Bend, ki se žanrsko spogleduje s skoraj vsemi tipi nam poznane glasbe, drugače pa z najstnicami v prvi vrsti, je odlična priložnost da preizkusite tolerantnost vaših sosedov, kar se tiče hrupa in da povrh tega še zažurate ob našponanih ritmih in melodijah Slon'n'Sadež benda.



ANA PUPEDAN

Simon Avsec (vokal), Boštjan Požar (kitara), Peter Žnidaršič (bas), Marko Doles (bobni)

Skupina Ana Pupedan deluje že osemnajst let, lani se je po daljšem premoru devetih let odločila izdati svoj četrti avtorski album Na domači brjači, ki je izšel pri založbi Radia Študent . Glasbo pupedancev bi lahko označili kot fuzijo različnih glasbenih stilov, ki se v osnovi spajajo na polju rocka. Poseben čar dajejo glasbi besedila, katerih osnovna značilnost je luciden pogled na življenje in družbeno dogajanje. Besedila so v slovenščini, velikokrat začinjena z pristnim pivškim dialektom, kar na nek način daje skupini razpoznaven slog.

Diskografija:
Anje Pupedanju (1995 KŠOPP, ponatis 1998, Vinilmanija)
Ante prupagandni balar (1998, Vinilmanija)
Brez naslova (2001, samozaložba)
Na Domači Brjači (2010,ZARŠ)

Recenzija zadnjega albuma: Tolpa bumov (25.3.2010)
»Pivška zasedba Ana Pupedan je s četrtim albumom Na domači brjači ostala zvesta sama sebi in ni izkorakala iz začrtane poti hudomušno-kritičnih besedil in tekočega multi-kulti rockanja, s katerim ostajajo ljudski godci. »


www.sloninsadez.com, www.anapupedan.com