Agenda app
24 jun / 21:00 / Kino Udarnik / DJ večer
REdo
DJ Urke
Dan Mitra

REdo

Začetki njegovega ustvarjanja segajo v leto 2001, ko se je za gramofoni prvič poskusil v vrtenju drum'n'bassa. Zanj ga je navdušila ena izmed takrat bolj odmevnih DNB skupin v Sloveniji  Illegal Crew. Poleg tega ga je že od nekdaj veselilo eksperimentiranje in kombiniranje različnih zvrsti ter tehničnih pristopov. Zato se je tudi povezal z lokalno Nu-metal zasedbo Cream pie, ki so potrebovali "scratch" za popestritev njihovega rap vokala. Hitro za tem je sedel tudi za bobne in v letih 2003-2007 igral v različnih bandih : Serenade of lies (HC), Skatalizator (Ska) ...

V letu 2006 je pričel sodelovati pri ustvarjanju humoristične študentske oddaje Smakci in Prijatelji na radiu MARŠ in se podal tudi v produkcijo. Oddaja je potekala do leta 2009 in je štela več kot 130 avtorskih oddaj ter več kot 700 jinglov in radijskih skečev.

Vendar ga aktivnost na drugih področjih radijskega in glasbenega ustvarjanja, nikakor ni odvrnila od elektronske glasbe! Zadnji dve leti je pozornost znova usmeril v uporabo gramofonov in "mixtapinga".

Po končanem sodelovanju na radiu MARŠ je s širšo ekipo lokalnih avtorjev pričel nov projekt - spletni radio You're Up Radio, katerega poslanstvo je bilo skozi moderno urbano produkcijo temeljito predstaviti razvoj posameznih glasbenih zvrsti in različnih subkultur. Tako njegova glasba skupaj z rastjo radia znova pridobiva na izjemni širini in poleg elektronike zajema nešteto drugih vplivov od soula, funka, hip hopa do modernega breaka in pestro ter zabavno paleto neglasbenih vložkov kot so znani izseki iz filmov.

Vsekakor vas ne čaka običajen elektronski večer!



DJ URKE
(Squirt on Decks)

DJ Urke se z DJ-janjem ukvarja od leta 2002, odkar se je leto prej prvič srečal z gramofoni. Občutek vinilk in spoznanje, da je tudi gramofon inštrument, s katerim si lahko kreativen, sta mu vzbudila ljubezen do vrtenja najljubših glasbenih zvrsti in komadov. Sprva se je gibal v bolj udarnih techno vodah, kasneje pa ga je nepotešljiva strast do dobre in kakovostne glasbe odnesla v sfere housa, breaka in breakbeata. V teh razburkanih vodah elektronskega podzemlja pluje še danes, z njim pa tudi številni ljubitelji kakovostne elektronike, ki jih je skozi elektronsko ekstazo in do glasbeno-plesnih orgazmov krmaril že po številnih klubih in prireditvah v Sloveniji.



DAN MITRA
(Sinkronics)

Ljubljančan Dan Mitra – kar je tako njegovo umetniško kot tudi pravo ime - se je z glasbo začel ukvarjati že v otroštvu. V času osnovne šole je igral klavir, poslušal hip-hop glasbo in eksperimentiral z domačo produkcijo radijskih oddaj. Leta 1995 se je na radiu Gama MM prvič preizkusil kot DJ, sicer pa je v tej vlogi nastopal na šolskem radiu, plesih in privatnih zabavah. Dve leti kasneje se je pridružil hip-hop skupini Street Level kot tretji MC (remix njihove skladbe Breakthrough je bil objavljen na prvi slovenski breakbeat kompilaciji Monkey breakz a leg), a že leto kasneje je ekipo zapustil zaradi ambicij po vrtenju glasbe v klubih. 

Kljub temu se mikrofonu ni odrekel in nekaj let uspešno deloval kot house vokalist. V izolski Ambasadi Gavioli, razvpiti Lipi in kranjskem No ordinary klubu je imel rezidenco, gostoval pa je med drugim tudi na Hrvaškem. V drugi polovici devetdesetih let ga je pritegnila elektronska glasba - še posebej drum'n'bass, ki ga z vinilk vrti že od leta 1999. Danes se ne omejuje več na žanre in predstavlja tudi druge zvrsti, od chillouta in brejkov do housa ter electra, zbira pa tudi stare plošče iz disko ere in obdobja razcveta elektronske glasbe.

Nastopal je že povsod po Sloveniji, tako v klubih (K4, Gustav - Pekarna, Gala hala, Channel Zero, Gromka, Kunilingus, Supernova, Terazza, Central, Underground, Rdeča ostriga, Zakon), kot tudi na open-air zabavah (Žalska noč, Summerbreak, Domžalski bazen), v lokalih (Jalla Jalla, Makalonca, Minimal, Ambient, TrueBar, Willy's bar) in raznih prireditvenih prostorih (BTC, Ljubljanski grad, Atelje 2050), ter celo na modnih revijah. Sam je organiziral tudi vrsto glasbenih dogodkov med katerimi izstopa Nostalgia, serija prireditev, ki obravnava zgodovino elektronske glasbe.

Za nastope, ki jih popestri z vokalnimi vložki in neelektronsko glasbo, razen gramofonov in mešalke uporablja tudi CD player, znan pa je po glasbeni raznovrstnosti, izpiljeni tehniki in duhoviti komunikaciji s publiko. Občasno deluje v ekipi Sinkronics, ki je nase opozorila predvsem z gostovanjem DJ-a priznane angleške drum'n'bass skupine Invaderz v metelkovski Gali hali. Trenutno se poleg vrtenja glasbe ukvarja s produkcijo mash-up posnetkov (crossover remixov) na področju breaka in drum'n'bassa.


www.youreupradio.com

urke.astronom.si/djurke.htm

www.myspace.com/djdanmitra